BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Vejle Kommune: Lars skal drive det selv

Af Anders Godtfred-Rasmussen og Stefan Sigaard Weichert.

Børnene og børnebørnene er motivationen for 60-årige Lars Gjern Andersen fra Vejle, når han fortæller om sine planer om at kvitte sit misbrug, få styr på sit liv og undgå hjemløshed. Han mener, at Vejle Kommune kan gøre mere for at støtte ham i den proces i stedet for at have fokus på alt muligt andet. Men så nemt er det ikke, påpeger Birgitte Dau Rasmussen, koordinerende sagsbehandler for Lars i Vejle Kommune. Hun mener ikke, at støtte i forhold til børnebørn og børn er nok for Lars, selv om hun er enig i, at familien er meget vigtig.

– Lars ved godt, hvad han skal. Han ved godt, at han skal lade være med at misbruge for at få lov til at se familien igen, siger Birgitte Dau Rasmussen, der har kendt ham siden 2009.

Hun mener, at Lars, før det overhovedet er aktuelt at snakke behandling, skal ud af sit miljø, da det er vigtigt at se på, hvad der ligger til grund for misbruget. Her nævner hun familien som en årsag, men det handler også om de mennesker han omgås, påpeger hun, og forklarer, at Lars blandt andet har problemer i sin lejlighed i Vejle.

– Jeg forsøger at snakke med Lars om det og siger, at jeg godt kan se, at du gerne vil flytte, men hvis du flytter et andet sted, flytter de folk, han gerne vil væk fra, bare med. Du bliver nødt til at arbejde med dig selv og sige, at det her miljø skal jeg ikke være en del af længere. Ellers strander det hele bare der, siger hun.

– Du kan have været clean i 6 til 12 måneder, men når du lider et nederlag i forhold til familien, og du sidder alene i lejligheden i det gamle miljø. Så er det fandme nemt at gå ud til gutterne, som du kender og fyre op for en fed eller tage en stribe. Så er du tilbage i det vante. Han skal ud og finde et andet netværk, der støtter i stedet for at falde tilbage i gammel adfærd.

LÆS OGSÅ: For Lars vægtes stofferne højere end familien

LÆS OGSÅ: Anna Gjern Schou fortælle om opvæksten med Lars